Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

"Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir."

Anasayfa arrow Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Şifrenizi mi unuttunuz?
Nerede o eski aydıncık.com ? (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Beğenilen: 0
BAŞLIK: Nerede o eski aydıncık.com ?
Nerede o eski aydıncık.com ? 1 Ay, 2 Hafta önce Başarı: 0  
Evet arkadaşlar maalesef giden gitmiştir ve o iş bitmiştir. Biz Aydıncık halkı olarak neleri kaybetmedik ki ilçemizin o güzelim sitesine sahip çıkalım. Daha ileriye götürmek, geliştirmek, zenginleştirmek yerine, her şey gibi onuda kaybettik.

Bir zamanlar ilçemizde Meslek Yüksek Okulu vardı. Genelde bir çok ilçede görüyorum sadece meslek yüksek okulu yetmez diyorlar ve mutlaka ilçelerinde birde fakültenin açılması için mücadele ediyorlar. "Biz Midyada pirince gitmedik ki eldeki bulgurdan olduk."

Eskiden Yerel Yönetime ait 302 otobüslerimiz vardı. Diyeceksiniz ki hani nerede? maalesef onlarıda kaybettik bir şekilde. Ben bir çok ilin, ilçe köylerinin muhtarlıklarına ait otobüslerin, ilçe ve illerine halkını taşıdığını hizmet ettiğini biliyorum. Ben ister ve dilerdim ki, şehir içi taşımacılığının yanısıra ilimize giden ve hatta başkentimizede giden son model halk otobüslerimiz olsun. Nereden binerseniz binin Anamur Otobüslerine, sizden mutlaka Anamur ücreti almıştır. Aydıncık'ta ineceğim demenize rağmen.

Eskiden 1985'li yıllarda turizm ilçemizde olduğunca ilerlemişti. ilçemiz halkının bir çoğununda gelir kaynağı olmuştu. Ama bu potansiyelide değerlendiremedik ve bindiğimiz dalı o yada bu şekilde kesmeyi başardık. Şimdi turizm de yok denecek seviyelere kadar geriledi.

Acaba neden? Tüm bu olan biteni halkımız kendi kendine sormalıdır. Biz nerede hata yaptık demelidir, diye düşünüyorum ben.

Asıl konumuza dönecek olursak;
Neden kaybettik biz Aydıncığın o eski internet sitesini?
Bence; sitenin herhangi bir geliri olmadığından olabilir (reklam vs.) yada siyasi nedenlerle olabilir. Kim bilir belkide internet korsanları tarafından ele geçirilmiş olabilir.

Nedeni her ne olursa olsun yeni sitemiz o eski sitenin yerini tutmadı. Bu yeni sitemizi nasıl eskisinden daha iyi hale getirebiliriz artık biz bu konu üzerinde yoğunlaşalım.

Benim şahsi görüşlerim:

1-)Sitenin kurucu üyeleri siyasi görüşlerini burada değil sandıkta yansıtmalı. Aydıncığın internet sitesi tamamen bağımsız ve hür olmalı. Hiç bir siyasi görüşün tekelinde olmamalı. Demokrasinin gereği olarak illaki burada da siyasi konular tartışlmalıdır. Bence tartışmalar zenginlik demektir. İcraat demektir. Üretim demektir. Ama site kurucuları bu tartışmalarda taraf olmamalıdır.

2-)Tüm Aydıcıklılar sitemizin adresini facebokta paylaşmalı. Gerekirse bir slagon seçilmelidir. Tüm Aydıncıklıların gilindire. com da buluşması için.

3-)Kesinlikle ve kesinlikle üye menüsü aktif hale getirmeli. Sitede kaç tane üye var bunların kaçını tanıyoruz kaçını tanımıyoruz gerekirse tanımadıklarımızlada tanışıp kaynaşıp dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Çevremizi genişletmeliyiz.

4-)Kişiler birbirlerinin profilini ziyaret edebilmeli ve kim - kimin profilini incelemiş ise her iki tarafata haberdar olmalıdır.

5-) Yapılabilyorsa facebook paylaşım sitesinde olduğu gibi, yeni açılan bir form konusunu,yorumları, yeni üyeleri,profilimizi inceleyenleri, güncel reklam ve ilanları ile ilçemizden haber özetleri vb.gibi konuları anında çok kısa mail yoluyla üyelerine bildirlmedir.Üyede hemen ilçemizin sitesini ziyaret ederek daha geniş ve detaylı bir bilgi sahibi olmalıdır.

6-)Unutmayalım ki sitemiz ne kadar aktif olur ise, üye sayısı ve paralelinde reklam ve ilan gelirleride o kadar fazla olur.

Sonuç olarak sitemizi geliştirmek için tüm aydıncık halkı olarak seferber olmalıyız arkadaşlar. Ama bu site ama bir başka site artık bir marka olmanın zamanı gelmiştir ve geçiyordur diyorum ben.

NOT: BENİM BU YAZIYI YAZMAMIN NEDENİ: İLÇEMİZ İÇİN TAMAMEN BİR GEREKSİNİM BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNDAN DOLAYIDIR. HER KES GİBİ ELBETTE BENİM DE BİR SİYASİ GÖRÜŞÜM VAR AMA BU YAZIMDA KESİNLİK ZERRE KADAR SİYASİ GÖRÜŞÜMÜ ÖN PLANA ÇIKARTMADIM.EN AZINDAN ÇIKARTMAMAK İÇİN ELİMDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERDİM.

"EĞER AYDINCIĞIN BİR İNTERNET SİTESİ OLACAK İSE O SİTE TÜM AYDINCIKLILARIN OLMALIDIR..."

TÜM AYDINCIKLI HEMŞERİLERİME SELAM VE SAYGILARIMI SUNARIM...
Dörtayak (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 6
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Son Düzenleme: 23/07/2010 10:47 tarafından Dörtayak.

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
Cvp:Nerede o eski aydıncık.com ? 1 Ay, 1 Hafta önce Başarı: 0  
"Dörtayak" adlı kullacının "www.gilindire.com" web sitesi hakkındaki görüşlerine tamamen katılıyorum. Bu site Aydıncık'ın sesi olmalıdır. Oluşturulan bu zeminde (platformda) her Aydıncıklı özgürce görüş ve düşünceleirni yazabilmeli/söyleyebilmelidir. Öte yandan Aydıncık'ı yöneten yerel (belediye) ve merkezi (kaymakamlık) yöneticileri bu siteyi, halk nezdinde kendilerinin görüntülendikleri bir "ayna" olarak bakmalıdırlar. Eğer bu yöneticilerin icraatlarını halk beğeniyorsa, onların o aynadaki görüntüleri elbette "iyi", ama halk beğenmiyorsa, ozaman onların aynadaki görüntüleri elbette "kötü" olacaktır.
Zomp İsmail (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Son Düzenleme: 29/07/2010 16:09 tarafından Zomp İsmail.

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
EN ÜST
Tasarım : BDR İçerik : Mustafa B. Yalçıner