Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. "

Anasayfa arrow Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Şifrenizi mi unuttunuz?
BU GÜN 19 MAYIS (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Beğenilen: 0
BAŞLIK: BU GÜN 19 MAYIS
BU GÜN 19 MAYIS 3 Ay, 2 Hafta önce Başarı: 0  
evet bugün 19 Mayıs,Türk Ulusal Devrimi'nin başlama tarihi.Peki Türk devrimi Fidel Castro(Küba devlet başkanı) için ne anlama geliyor?

''ATATÜRK'ÜN NUTUK KİTABINI İSTİYORUM ''

Mart 1997'de Habitat Toplantısı için İstanbul'a gelen Fidel Castro yaptığı konuşmada şöyle dedi: Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarını ben asla başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Kemal Atatürk';ün yaptıklarını başaramazdım...;.Dünya Barış Konseyi Dönem Başkanı Nazım Hikmet ölümünden 2 yıl önce 12 Mayıs 1961 yılında Fidel Castro'ya Barış Ödülü vermek üzere Havana'ya gitmişti. Yanında son sevgilisi Vera da vardı. Yurtsever Türk Şairi Nazım'ın bu gezisi bir balayı değildi... Nazım Hikmet Fidel Castro ile özel bir görüşme yaptı. Sonra Moskova'ya döndü. Ardından Sosyalist Küba Cumhurbaşkanı Fidel Castro Havana'da görevli genç Türkiye Diplomatı Bilal Şimşir'i makamına çağırtarak bir istekte bulundu. Fidel Castro Bilal Şimşir'e bu isteğini dile getirirken bir konuyu da özellikle vurguladı: 'Sayın Diplomat bu isteğimden kesinlikle Amerikalıların haberi olmamalı' dedi. Peki Castro'nun ABD müttefiki ve NATO üyesi bir ülkenin diplomatından Amerikalıların haberi olmamasını istediği şey ne idi? Fidel Castro Bilal Şimşir'den Atatürk';ün İngilizce ya da İspanyolca 'Büyük Nutuk' kitabını istemişti. Genç Diplomatımız Bilal Şimşir izinli olarak Ankara'ya gelip Milli Kütüphane'den uzun araştırmalar sonucu bulduğu İngilizce Büyük Nutuk'u yanına alarak Küba'nın yolunu tutar. Havana'da yine bir özel görüşme sırasında Kumandan Castro'ya bu emanetini teslim eder. Bu olaydan ne Türkiye'nin ve ne de Amerika'nın haberi olmaz. Ta ki Londra Büyükelçimiz Bilal Şimşir yıllar sonra emekli olup anılarını yazana dek... Fidel Castro'nun Atatürk sevgisi ve tutkusunun kaynağı; ''nun büyük eseri olan 'Nutuk' kitabını özümseyerek okumasında ve Devrimci Mustafa Kemal Atatürk''ün ilk anti-emperyalist savaşımını utkuya eriştiren 1919 Ruhu'ndan esinlenmesinde yatıyor...

Dursun Özden' e teşekkürler Milliyet Yaşam ekinden alıntıdır.
Ciyustak (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Son Düzenleme: 19/05/2010 19:10 tarafından Ciyustak.

Memleketi gezmeli, milleti tanımalı, eksiği nedir görüp göstermeli; milleti sevmek böyle olur. Yoksa lafla muhabbet fayda vermez.(1919) Gazi Mustafa Kemal.

Dörtayak GENÇLİK.

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
EN ÜST
Tasarım : BDR İçerik : Mustafa B. Yalçıner