Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

"Mualimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmenleri ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır. "

Anasayfa arrow Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Şifrenizi mi unuttunuz?
soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Beğenilen: 0
BAŞLIK: soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi???
Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 2 Ay, 3 Hafta önce Başarı: 0  
Ben "kalemkaşlı" adlı kulanıcının görüşlerine katılıyorum. Ben de kalemkaşlı'nın dediği gibi, Soğuksu Koyu'ndan geçirilecek olan yeni D-400 Devlet Yolu'nun, Soğuksu Koyu'na doğudan girerken, koyun doğu yakasındaki mevcut iniş kesimi ile koyun batı yakasındaki yokuş kesimi azar azar (tedricen) koyun orta seviyesindeki düzlük hizasına indirilmek/getirilmek suretiyle geçirilmesinin çok daha uygun olacağını düşünüyorum. Fakat bu arada, koydan geçirilecek olan yeni yol, mevcut eski yolun koyun giriş, düzlük ve çıkış kesimlerinde, 10-15 metre kadar kuzeyinden geçirilmelidir ki, koydaki kumsallık alan ile koyun batı yakasındaki su kaynağı (2. su kaynağı), yeni yapılacak olan d-400 yolu ile daraltılmamış ya da kapatılmamış olsun.
Serviboylu (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 1 Ay, 2 Hafta önce Başarı: 0  
bende soguksu kapatılmamalı kapatılırsa dogal güzelliği tamamen gitmiş olur...en iyisi viyadük atsınlar..
ramazangül (Kullanıcı)
Fresh Boarder
graphgraph

Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 1 Ay, 1 Hafta önce Başarı: 0  
"Soğuksu'ya viyadük mü?" dediniz? Ben diyorum ki Soğuksu'ya viyadük "asla, asla yapılmamalı!" diyorum. Çünkü viyadük yapıldığında koydaki kumsal alan, yolun inişli çıkışlı olmaması için viyadük yöntemi ile en az 8-10 metre yükseltilecektir. Bu durumda koy, hem görüntü hem de kullanılışlılık açısından hiç iyi olmayacaktır. Çünkü o zaman;
1. Kumsal (plaj) işlevini kaybedecektir.
2. Koydaki tesislerden deniz manzarası yok olacaktır.

Bu nedenle ben diyorum ki yol koydan bir viyadük ile değil, mevcut yol bulunğuğu yerin 10 metre kadar kuzeyinden ama 1,5-2 metre kadar yükseltilerek geçmelidir.
Bu durumda ise;
1. Koydaki kumsal alan işlevini kaybetmeyecektir.
2. Koyun batı yakasdındaki Tatlısu viyadük ile kaybolmayacaktır.
3. Koyun göresel güzelliği olduğu gibi kalacaktır.
Zomp İsmail (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 2
graphgraph

Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 1 Ay, 1 Hafta önce Başarı: 0  
Soğuksu koyu elbette kapatılmasın. Çünkü Aydıncık'ı bir numaralı mesire ve dinlnme yri Soğuksu koyudur. Bana göre yei yol Soğuksu'dan geçerken, eski güzergahının 10-15 metre kadar kuzeyinde geçirilmelidir ki, hem koydaki kumsal alan (plaj) korunsu hem de koyun görsel güzelliği tümüyle korunsun. Bazı arkadaşlar demişler ki Akdeniz Sahil Yolu koydan bir viyadük ile gçirilsin. Buraya eğer viyadük yapılırsa, benn siz söylüyorum bu güzelim koyu kaybederiz. Arkadaşlar niye viyadük yapımında israr ediyorlar anlamıyorum. Şu bir gerçktir ki, koya viyadük yapılırsa;

1. Yolun maliyeti inanılmaz ölçüde artacaktır.
2. Koyun görsel güzelliği kaybolacaktır.
3. Koyun batı yakasıdaki tatlısu kaynağı, kaybolacaktır.

Ben diyorum ki arkadaşlar bu konuda iyi düşünmlidirler ve yolun bu şekilde geeçmesi için çaba göstermelidirler.
Çıyan Osman (Kullanıcı)
Fresh Boarder
graphgraph

EN ÜST
Tasarım : BDR İçerik : Mustafa B. Yalçıner