Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım.Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak,benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin,bu arzusundan vazgeçinceye kadar,amansız düşmanıyım.

Anasayfa arrow Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Şifrenizi mi unuttunuz?
soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Beğenilen: 0
BAŞLIK: soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi???
soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 3 Ay, 3 Hafta önce Başarı: 0  
tabiki aydincik sadece yorük degil baska köylerdende var !!! ve cifcilikle agirlik ama birtülü gecisyapamiyoruz cünkü gelen yeli yabancilari soymaya calisiliyor o insanlara normal fiyatlar alinsa o insanin dikkatini cekersin birdaki sefere yine Aydincigi tercih eder.Benbile Firansa,(paris)ispanya,hollanda,bazen geziyorum onlari hangisi daha net kaziklamiyorlarsa birdaki sefere orayi tercih ediyorum.Herkez kendinden paybicmeli bence,,,,,,
Eftal Celebi (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 13
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Kayıt Tutuldu Kayıt Tutuldu  

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.  
Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 3 Ay, 1 Hafta önce Başarı: 0  
Soğuksuyumuz kapatılmasın. Soğuksuyumuzun kumnsalı yol aypımı nedeniyle kapatılırsa Aydıncık'ımızın geleceği karartıılmış olur. Çümkü Soğuksu Çayı ve Soğuksu koyu, Aydıncık2ın adta akciğeri, kalbidir. SoğuksunKoyu Aydıncık2ın akciğeridir çünkü bunaltıcı yaz sıcaklarında bu koy meltem rüzgarlarıyla oldukça serindir. Aydıncık'ın gerek yerlileleri gerekse yabancıları sıcak yaz aylarında bu koya gelerek rahatça nefes alıyorlar ve rahatça serinliyorlar. Öte yandan, Soğuksu Çayı, Aydıncık'ın kalbidir çünkü bu su pompalanarak Aydıncık'ta örtü altı sebze ve meyvecilik yapılmaktadır. İşte bu nedenlerden dolayı bu koyun doğal yapısı yol yapımı nedeniyle bozulmamalıdır. Yol, Soğuksu Koyu'nun doğal yapısını bozmadan ancak koyun 100-150 metre kadar aşağısından (güneyden) ve 10-12 metre kadar da yüksekten geeçirilerek yapılmalıdır. Böylece yol yapım nedeniyle hem koyun doğal yapısı bozolmamış, hem de yol virajsız ve rampasız olur.
Demirbilek (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph

Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 3 Ay, 1 Hafta önce Başarı: 0  
Yeni yaplacak sahil yolu, mevcut yolun mümkün olduğunca kuzeyinden geçmelidir. Çümkü ozaman Soğuksu Koyu'nun kumsalı daraltılmamış olacaktır. Bazı arkadaşlar yeni yapılacak sahil yolunun, Soğuksu Koyu'nun ortasına yakın bir yerden viyadük şeklinde geçmesini önermişler. Bu görüşe katılmıyorum. Çünkü yol, viyadük şeklinde yapılırsa deniz seviyesdinden 10-12 metre yükseltilecek. Ozaman bu viyadük, Soğuksu Koyunu perdeleyecektir. Başka bir anlatımla, koydaki insanlar koyun ve deizin güzelliğine göremeyecekler. Ben bu nedenle viyadük yapılmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Doğrusu arkadaşlarımın da bu viyadük meselesine şiddetle karşı çıkmalarını bekliyorum.
Ballı Belgin (Kullanıcı)
Fresh Boarder
graphgraph

Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalim 3 Ay, 1 Hafta önce Başarı: 0  
sen viyadürün koyyun güzellesmesimi yoksa ordaki tesislerin yikilmaimi önce bunu ögreneyim sonrada sanayazarim ama kimliginide lütfen yaz.BEN Etal Celbiyim,sen sitdedle karsi cikanakadarinsanlar madur edilmeden yapilmasi gerekiyor senin cikarin ne burda bilmem gerekiyor-??
Eftal Celebi (Kullanıcı)
Fresh Boarder
graph

Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalimi??? 2 Ay, 3 Hafta önce Başarı: 0  
Katılımcılar, Aydıncık'tan geçecek olan Akdeniz Sahil Yolu'nun Aydıncık'ın batısındaki Soğuksu Koyu'ndan geçerken, deniz seviyesinden 10-12 metre kadar yükseğinden mi geçirilecek bir viyadükten mi yoksa kıyıdaki Soğuksu Çayı'nın üzerine yapılmış mevcut köprünün yerinden mi geçsin tartışması yapıyorlar. Arkadaşların geçirilecek yol hakkında kayıtsız kalmayıp bir öneride bulunmaları oldukça sevindirici.

Ben arkadaşların Soğuksu Koyu'ndan geçirilecek yola ilişkin ileri sürdükleri görüşlerin hiç birine şu nedenle katılmıyorum: Herkesin birleştiği bir nokta var. O nokta şudur. Hemen hemen her katılımcı koydan geçirilecek yolun 7-8 metre kadar yüksekliten geçirilecek olmasından rahatsızlar. Çünkü bu takdirede koyda kurulu olan tesislerdeki insanlar deniz manzarasından yoksun kalacaklar. Koydaki insanlar deniz manzarasını görmek için koyun en az 7-8 metre dolgu yapılması gerektiğini ileri sürüyorlar. Bu dolgu işi, yüksek bir maliyet getirecektir. Buradaki tesis sahipleri bu dolgu maliyetlerin altından kolay kolay kalkamayacağı açıktır. Ben diyorum ki, bu maliyetlerden kurtulmanın çok basit bir yolu var. Sadece maliyetlerden değil, koyun doğal yapısı da bozulmamış olacaktır. "Nasıl?" mı diyorsunuz. Açıklıyorum: Doğu istikametinden Soğuksu koyu'na girerken, yol önce inişli sonra koyun içinde düz, koyu batı yakasından çıkarken yokuş var. İniş ve yokuş koyun orata yerindeki düzlüğe göre 10-12 metre kadar yüksekliktedir. Eğer yol bu koydan geçirilirken, koyun doğu yakasındaki iniş ile batı yakasındaki yokuş orat yerindeki düzlük seviyesine azar azar (tedricen) indirilirse, denizden 7-8 metre yüksekten geçirelecek olan o tartışmalı viyadüke hiç ihtiyaç kalmayacaktır. Yeni yol, koydaki eski yolun 10-15 metre kadar kuzeyinden geçirilmek suretiyle, hem koyun doğal yapısı korunmuş olacak, hem viyadük yapılmasına gerek kalmadağından deniz perdelenmemiş olacak, hem de koyun kara tarafına yapılması gereken 7-8 metrelik dolgu yerine sadece 2-3 metre kadar bir dolgu yapılması yeterli olacaktır. Bu takdirde yol yapımında özel ve tüzel (devlet) kişilerin katlanılması gerektiği tüm maliyetler düşecektir.
Kalemkaşlı (Kullanıcı)
Fresh Boarder
graphgraph

Son Düzenleme: 13/06/2010 16:53 tarafından Kalemkaşlı.

Cvp:soguksu kapatilmalimi yoksa köprümü yapilmalim 2 Ay, 3 Hafta önce Başarı: 0  
arkadaslar ben almanyada yasiyorum burda yol yada baska birsey yapilirsa 20-30 seneyi hesaplarlar bir defa masraf yapiliyorki daha ileride masraf cikmasindiye (ama bizler kus beyinliyizki ileriyi düsünemeyiz yani ATATÜK gibi düsünemiyoruz halimize yazik!!!!!!
Eftal Celebi (Kullanıcı)
Fresh Boarder
graph

EN ÜST
Tasarım : BDR İçerik : Mustafa B. Yalçıner